Juha od bijelog graha i rajčice Sastojci 1 ½ žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja 1 srednji žuti luk ili srebrenac 1 režanj češnjaka 2 mrkve 3 čajne žličice balsamskog octa 1 limenka pelata 3 grančice svježeg timijana 2 šalice juhe od povrća ¼ šalice indijskih oraha 1 ½ šalice kuhanog bijelog graha 3 šalice baby špinata 1 čajna žličica soli 1 prstohvat mljavenog papra Upute za pripremu Zagrijte ulje u velikom loncu na srednju temparaturu. Dodajte sitno nasjeckani luk i nekoliko prstohvata soli i papra. Pirjajte nekoliko minuta, miješajte, a zatim dodajte protisnuti češnjak i mrkve nasjeckanu na tanke kolutiće. Kuhajte sve dok luk nije mekan i proziran, a mrkva omekša ( 8 do 10 minuta). Dodajte rajčice, te ih zgnječite i razdrobite drvenom kuhačom. Začinite sa još malo soli i papra i kuhajte još 8 minuta ili dok se rajčica ne skuha i sasvim raspadne na komadiće. Dodajte balsamski ocat, promiješajte i pustite da ispari na oko 1 minutu. Dodajte indijske orahe, polovicu bijelog graha, grančicu timijana, povrtni temeljac i pirjajte 20 minuta, povremeno miješajući. Uklonite grančice timjana iz posude i pažljivo ulijte smjesu u mješalicu (blender). Miskajte juhu i do kraja začinite solju i paprom. Ako je juha previše gusta, dodajte malo više juha ili vode. Ulijte smjesu juha natrag u lonac. Dodajte preostali grah i špinat i kuhajte na laganu vrućinu sve dok špinat ne povene. Provjerite začinjenost i poslužite.