Klopa

KLOPA

Što skuhati svojim mališanima? Inspiraciju za ukusne i zdrave obroke pronađi u našim video receptima.

Salata od kvinoje, leće i feta sira

Sastojci 

  • 100 g kvinoje
  • 1 žlica ekstradjevičanskog maslinovog ulja 
  • 1 žlice lista peršina
  • 200 g kuhane zelene ili crvene leće
  • ¼  svježeg krastavca
  • 80 g feta sira
  • 2 mlada luka
  • 1 naranča
  • 1 žlica vinskog octa

Upute za pripremu

Kuhajte kvinoju prema uputi u dosta vode, dobro ocijedite i pustite da se ohladi. Isto postupite i sa lećom, s time da možete koristiti i leću iz konzerve.

Ugrijite ulje u manjoj tavi i pirjajte nasjeckanu lučicu (može i manji crveni luk) dok ne omekša. Kada je gotovo, maknite s vatre i odmah dodajte sitno sjeckani peršin.

Pomiješajte pirjanu lučicu sa hladnom kvinojom, zajedno sa kuhanom i ohlađenom lećom, izmrvljenim feta sirom, svježim krastavcima izrezanim na male kocke i octom.

Dodajte ribanu koru naranče i cijeđeni sok naranče iz kojeg ste uklonili koštice.

Dobro pomiješajte i ohladite do serviranja.