Klopa

KLOPA

Što skuhati svojim mališanima? Inspiraciju za ukusne i zdrave obroke pronađi u našim video receptima.

Zdrava zlevanka od tikvica


Sastojci:
400 g zelenih tikvica (zucchini)
1 manji žuti luk
1 žlica maslaca
1 vrećica praška za peciva
½ šalice ribanog sira (npr. gauda)
4 jaja
¾ šalice pirovog brašna
100g mesnate slanine ili pureće šunke

 Upute za pripremu 
1.    Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva
2.    Na tavi na srednjoj temperaturi otopite maslac, ubacite sitno nasjeckani luk, te slaninu ili šunku narezanu na kockice te nježno zažutite nekoliko minuta
3.    Skinite sa vatre i smjesu ohladite u frižideru 
4.    Naribajte tikvice, nježno posolite te ih ocijedite nakon 10 minuta
5.    U širokoj zdjeli pomiješajte tikvice, ohlađeni luk, sir i brašno te dodajte prašak za pecivo
6.    Lagano umutite jaja te ih dodajte ostalim sastojcima te dobro pomiješajte dok ne dobijete ravnomjernu smjesu
7.    Smjesu stavite u plitku posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje ili premazanu maslacem.
8.    Pecite cca 35 minuta, dok ne dobije privlačnu zlatno-smeđu boju