Bebina promjenjiva koža

3 min čitanja

Istraživanja su objasnila razlike između kože odraslih i kože novorođenčadi. Koža novorođenčadi „aktivnija“ je od kože odraslih ljudi – neprestano se mijenja brzim tempom. Osjetljivija je na iritanse, promjene temperature i vlažnosti. Zato kožu svoje bebe trebate zaštititi od promjena klimatskih uvjeta i grubih sredstava za čišćenje. Trebate se pobrinuti i da njena koža bude dovoljno hidratizirana kako bi mogla adekvatno štititi Vašu bebu od bakterija i drugih infekcija.

Budući da ćete češće prati bebino lice i ruke, sada je pravi trenutak da prijeđete na sredstvo za čišćenje koje blago vraća vlažnost i nježno čisti bebinu kožu.

Nakon pranja uvijek koristite hidratantno sredstvo. Iako koža vaše bebe brzo upija vlagu, jednako je brzo i gubi. Zbog toga je redovito hidratiziranje bebine kože dobar način da je zaštitite od isušivanja.

Masaža je dobar način kontrole zdravlja bebine kože. Pruža vam mogućnost da pregledate čitavu njenu površinu u potrazi za znakovima suhoće ili trljanja. Ali to nije jedina prednost masaže: kako vaša beba raste i prolazi kroz razvojne promjene, masaža joj može olakšati prijelaze. Ima i  čitav niz emocionalnih i fizičkih prednosti za Vašu, sve veću, bebu:

Smiruje je kad je nervozna – pokazalo se da masaža smanjuje kruženje hormona stresa, kortizola, krvotokom.

Ima povoljan učinak na bebin osjećaj blagostanja – pokazalo se da masaža stimulira lučenje endorfina, koji može popraviti bebino raspoloženje.

Smanjuje vjetrove i zatvor – maženje trbuščića pomaže razbijanju nakupljenih mjehurića zraka.

Smanjuje napetost uzrokovanu, npr. izbijanjem zuba.

Opušta mišiće ruku i nogu.

I naravno, pomaže am da izgradite blizak odnos pun povjerenja.

Masiranje bebe isto tako može imati smirujući i opuštajući učinak i na vas, a činjenica da vaš dodir smiruje bebu može vas učiniti sretnim i samouvjerenim roditeljem. Samo pratite bebine reakcije kako biste znali uživa li u masaži. Svakako koristite hidratantnu kremu ili losion koji će masažu učiniti ugodnijom. Dobar izbor je JOHNSON’S® Baby ulje. Što god bio Vaš izbor, masiranje vaše bebe pokazat će se prekrasnim načinom zbližavanja i održavanja zdravlja njene kože.

NAPOMENA: Nemojte masirati bebu ako je bolesna ili je upravo cijepljena – područje na kojem je dobila injekciju možda je još nadraženo.

Koža vaše bebe mijenjat će se brzim tempom tijekom godina njenog odrastanja. Jako se razlikuje od vaše – potrebna joj je dodatna zaštita da ostane čista, hidratizirana i zdrava. Imajte na umu da zdrava koža nije samo estetski lijepa. Zdrava, hidratizirana koža predstavlja barijeru koja vašu bebu štiti od bakterija i ostalih infekcija. Počnite već sada kako biste očuvali bebinu zdravu kožu za čitav život.

www.johnsonsbabycroatia.com