Evo zašto su igračke tješilice važan dio pravilnog razvoja i odrastanja

4 min čitanja

U današnjem užurbanom vremenu, roditelji žele provesti što kvalitetnije vrijeme sa svojom bebom i uživati u svakom dragocjenom trenutku. Nažalost, prezaposlenost često dovede do iscrpljenosti.

A kad beba teško zaspi ili uopće ne spava, to može uzeti danak cijeloj obitelji. Roditelji i ostali članovi obitelji mogu početi osjećati negativne posljedice zbog nedostatka sna. Štoviše, to također može utjecati na djetetov fizički, emocionalni i mentalni razvoj.

Važno je što prije riješiti probleme sa spavanjem. Dekica ili mekana igračka s dekom, poznata i kao tješilica, može smiriti vašu bebu i pomoći u učenju pozitivnih navika spavanja.

Kada bebe počnu spavati cijelu noć?

Mnogo je varijabli koje utječu na sposobnost vaše bebe da spava cijelu noć. Starost i težina primarni su čimbenici. Ostale stavke uključuju bebin opći temperament, okruženje i obiteljsku noćnu rutinu.

“U većini okolnosti možete očekivati ​​da će vaša beba početi duže spavati kada napuni četiri mjeseca.”

Uobičajeno je da vaša beba ne spava punih osam sati noću dok ne napuni najmanje šest mjeseci (ili više). Moglo bi vas zanimati: Kako potaknuti bebu da ujutro duže spava.

Prednosti korištenja tješilica

Korištenje tješilice može pomoći vašem djetetu da lakše prijeđe u neovisan san. Kad je bebi tijekom noći nadohvat ruke, lako je može dohvatiti i umiriti se natrag na spavanje.

“Nama je tješilica poslužila i kao ‘prijatelj’ koji Lukasa prati u svim njegovim avanturama – tijekom vožnje u dječjim kolicima i na putovanjima automobilom. Ne sumnjam da dobro dođe i u vrtiću”, kaže Magdalena, mama jednogodišnjeg dječaka.

“Studije su pokazale da se djeca koja nose tješilicu bolje nose sa stresnim situacijama.”

Također, imaju tendenciju da se bolje prilagođavaju kako stare. Mlađe bebe preferiraju predmete nalik malim pokrivačima.

Koje je najbolje doba za uvođenje igračaka tješilica?

Roditelje se potiče da koriste tješilice od navršenih 7 mjeseci starosti. Razvojne promjene u ovoj dobi dovode do anksioznosti pri razdvajanju, a tješilica je savršena pomoć koja osigurava da se vaša beba osjeća sigurno, zaštićeno i da ima nešto što će ju podsjećati na vas.

Tješilice su također sjajan poklon za novorođenčad. Pazite jedino da budu kvalitetne kako bi ih beba bez rizika mogla grliti, žvakati i s njima se igrati. Bebe uistinu mogu imati bezbroj koristi od tješilica pa nikad nije kasno da ih upoznate s njima i uvedete ih u noćnu rutinu.

Kako odabrati tješilicu

Osobito kad pričamo o malim bebama, važno je da je tješilica od lagane, prozračne tkanine. Organski pamuk ili muslin izvrstan su izbor jer su sigurniji za bebu i prirodno će upiti vaš miris. Provjerite ima li labavih šavova ili malih komada koji se mogu odvojiti i uzrokovati opasnost od gušenja.

“Čuvajte se sintetičkih vlakana koja vaša beba može progutati ili udahnuti.”

“Vaše dijete će se vjerojatno jako vezati za svoju tješilicu pa svakako pripazite na njenu kvalitetu i izdržljivost. Neizbježno će se zaprljati pa se mora prati i u perilici rublja. Slobodno kupite više komada kako biste imali pričuvu u slučaju da se prva izgubi ili uništi. Nama je to sačuvalo dosta suza”, savjetuje mama Magdalena.

Vaša beba zaslužuje najkvalitetnije igračke za ugodan san i nesmetan razvoj. U BIPA poslovnicama možete pronaći CHICCO asortiman prepun odličnih igračaka i tješilica. Na našim policama čekaju vas i Lola proizvodi, još jedan brend posvećen svim potrebama vašeg djeteta.