Najbolji dar koji možeš pokloniti djetetu je – tvoje vrijeme

3 min čitanja

Roditelji, znamo koliko nemoguće zvuči izdvojiti kvalitetno vrijeme za svoju djecu, posebice u vrijeme blagdana.

Kaos, užurbanost, prenatrpani rasporedi, gomila zadataka prije samih blagdana može biti itekako umarajuća. Ubacimo u cijeli miks i brigu o djetetu i možeš se samo zapitati: Kad je vrijeme za mene? Upravo u duhu nadolazećih blagdana želimo te podsjetiti da zajedničko provođenje vremena ne mora biti komplicirano ni skupo, a pritom će pomoći u boljem povezivanju i stvaranju uspomena koje ćete pamtiti cijeli život. 

Kvaliteta, ne kvantiteta

Jednostavno je prkositi svim vremenskim izazovima kad uključiš svoje dijete u aktivnosti poput zajedničkog pečenja kolačića, čitanja, kupovine namirnica ili šetnje. Danas je iznimno bitno skrenuti pozornost s digitalnih uređaja na djecu, a najvažniji aspekt ovoga je namjerno odvojiti kvalitetno vrijeme sa svojom djecom svaki tjedan.

“U digitalnom dobu, mnogim obiteljima postaje sve veći izazov provesti kvalitetno zajedničko vrijeme.”

Petnaest minuta kvalitetnog zajedničkog vremena iznimno je korisno za istinsko zbližavanje s djetetom. Ne moraš planirati ništa veliko ili komplicirano, djeca vole jednostavnost. Dakle, izvadi karte za igranje, pođite u šetnju ili počnite razbijati jaja u zdjelu i zajedno napravite svoj omiljeni kolač. 

Podrži kreativnost 

Čineći nešto kreativno, dopuštaš samoizražavanje, a to djeci omogućuje da izraze svoje osjećaje, kao i kako da se s njima nose što također pomaže u stvaranju čvrstih odnosa. Kreativnost također potiče djetetov mentalni razvoj pružajući prilike za isprobavanje novih ideja, novih načina razmišljanja i rješavanja problema. Pritom je bitno zapamtiti da se kreativnost ne smije brkati s talentom, vještinom ili inteligencijom. 

“Kreativnost nije raditi nešto bolje od drugih, već razmišljati, istraživati, otkrivati ​​i maštati.”

A kad zajedno maštate, nastaje magija! U BIPI te čekaju brojne ideje – potraži razne bojanke kako biste zajedno unijeli malo boje u svoj čarobni svijet. Ondje su i simpatične Pixarove priče, igračke i još mnogo toga u čemu možete zajedno uživati. 

Ljepota zajedničkog čitanja

Čitanje pruža prekrasnu priliku da se bolje povežete. To je lijep način da zajedno provedete vrijeme i usporite tijekom inače užurbanog dana. Djeca se osjećaju sigurno kada im se čita, a ima i dodatni benefit! Roditelji koji imaju pozitivan stav prema knjigama i čitanju pomažu svojoj djeci da gledaju na pismenost na pozitivan način. Potraži u svojoj najbližoj BIPI slikovnice za djecu i razveseli svoje dijete Najljepšim pričama ili Peppa Pig slikovnicom slagalicom uz koju će svaki trenutak biti prepun smijeha i zabave!

Tražiš još ideja za zabavne blagdanske aktivnosti za cijelu obitelj? Saznaj ih ovdje!