Razvoj beba kroz Tiny Love sustav 7 elemenata

3 min čitanja

Znate li da jednostavna radnja kao što je razgovor s bebom, maženje prije spavanja, škakljanje bucmastih prstića i zamatanje u toplu dekicu, stimulira razvoj mozga vaše bebe?

Tijekom prvih šest mjeseci dijete se polako navikava na svijet izvan majčinog trbuha, razvija osnovne vještine i stječe kontrole mišića. To je vrijeme u kojem uvodite svoje dijete na podražaje koji će mu pomoći početi razvijati svoje mentalne i fizičke sposobnosti.

Osim redovite njege i brige za bebu, postoji niz jednostavnih igrica koje u bilo kojem trenutku možete igrati, a koje pospješuju razvoj bebina mozga. Igre se sastoje od aktivnosti koje stimuliraju osjete te predstavljaju početak intelektualnog i fizičkog učenja.

U Tiny Love-u stručnjaci na području razvoja djeteta, vjeruju da igra pridonosi i potiče razvoj bebine spoznaje i motorike te senzorički i emotivni rast. Prilikom razvoja proizvoda vode se idejom da je najbolji način podrške novim obiteljima njihov zajednički rast upravo uz edukativne igračke.

Tiny Love® 7 Elements System ™ pomaže pri stimulaciji objektima, igračkama i aktivnostima koje usmjeravaju razvoj vaše bebe tijekom prve godine otkrivanja svijeta oko sebe. Sustav se sastoji od sljedećih 7 elemenata:

1. Učenje finih motoričkih vještina

2. Razvoj mišića

3. Razvoj svih osjetila

4. Kognitivni razvoj

5. Jezik i komunikacija

6. Mašta i kreativnost

7. Razvoj IQ – emocionalne inteligencije

Fine motoričke vještine podrazumijevaju razvoj manjih mišića koji omogućuju bebi hvatanje predmeta, koordinaciju ruke i oka te povezanost pokreta s govorom i vidom.

Razvoj mišića je element koji se odnosi na razvoj većih mišića tijela koji imaju utjecaj na dizanje glave, kotrljanje tijela, puzanje bebe, sjedenje i hodanje.

Razvoj svih osjetila (vid, sluh, dodir, miris i okus) omogućuju nam da prikupljamo i obrađujemo informacije o svijetu koji nas okružuje.

Kognitivni razvoj predstavlja mentalni proces kroz koji učimo i pamtimo, kategoriziramo informacije i donosimo zaključke, shvaćamo uzrok i posljedicu te oslobađamo maštu.

Jezik i komunikacija omogućuju iskazivanje misli i emocija na verbalan ili neverbalan način.

Mašta predstavlja sposobnost da koristimo um prilikom percepcije stvari koje nisu opipljive, poput slika, ideja, misli i osjećaja.

Kreativnost je stanje u kojem pretvaramo maštu u stvarnost i oslanja se na mogućnost improvizacije, sposobnost inicijative i rješavanja problema.

Razvoj emocionalne inteligencije čine socijalne vještine i emocionalne osobine koje su dio našeg karaktera, hrane naš karakter i omogućuju nam da funkcioniramo u interakciji s drugim ljudima.

www.magicbaby.hr