Super aktivnosti uz koje će blagdani biti još čarobniji

3 min čitanja

Blagdanske rukotvorine, savršeni mirisi koji se šire iz kuhinje i zabavne igre u kojima će uživati i veliki i mali… Neka božićna čarolija počne! 

Blagdansko vrijeme može donijeti dosta stresa, kako roditeljima tako i djeci. Kako bismo naglasak vratili da je to ipak “najljepše doba godine”, sastavili smo popis s najboljim božićnim aktivnostima u kojima će svi uživati, a najviše djeca.

Za vječne uspomene

Bez obzira hoćete li ove godine imati velik ili mali broj gostiju, DIY fotokabina učinit će blagdanske fotke puno zabavnijima. Sve što vam treba je veći karton i gomila božićnih ukrasa, bilo onih koje ove godine više ne koristite ili neke koje ste sami izradili uz pomoć svog malog vilenjaka.

Nešto se fino sprema!

Svi obožavamo te slatke blagdanske keksiće, ali zašto ne isprobati nešto malo drugačije – djeca vole izazov! Okušajte se u izradi kućice od medenjaka. Mališani mogu sudjelovati u izradi likova i oblika, a uvijek je zabavno i davati im imena i smišljati njihove priče. Tu je i božićni kuglof, koji na kraju pečenja djeca mogu ukrasiti prigodnim voćkama, slatkišima ili ukrasom koji su sami izradili. 

Stare božićne čestitke kao ukras

Odličan način za ponovno iskoristiti nešto što vjerojatno samo skuplja prašinu u kutiji u ormaru! Reciklirajte stare blagdanske čestitke tako što ćete ih pretvoriti u ukrase za 2023. godinu. Mališani mogu izrezati stare čestitke u razne zabavne oblike, slagati ih u kolaž i od njih izraditi nove čestitke ili ih nizati na konac kao svečani ukras.

Ukrašavanje drvca s gostima

Većina ljudi postavi svoje božićno drvce prije blagdana, ali ukrašavanje bora s gostima može stvoriti lijepe uspomene. Postavi ukrase na stol i zajedno uredite drvce ili neka djeca budu zadužena za dekoriranje dok odrasli pripremaju večeru. 

Uživanje u snježnim radostima

Neizostavna aktivnost ako u blizini imate brdo i snijeg ili mjesto za klizanje. To može biti odličan izlet, odmor od užurbane pripreme za blagdane i super način da dan provedete u prirodi i na zraku. Uskočite u auto ili prošećite do odredišta i prepustite se omiljenim zimskim aktivnostima!

Vrijeme blagdana je vrijeme povezivanja

Sve je teže naći dovoljno slobodnog vremena za druženje sa svojim najdražima. Ipak, godišnji odmor je savršena prilika da neometano uživaš sa svojom obitelji – također je savršen bijeg od zahtjevne svakodnevice. Ovo je prilika da stvorite neprocjenjive uspomene koje traju cijeli život i uživate u trenucima smijeha i zabave.