Majke

Kako biti kreativna mama i sačuvati uspomene

Svima su dragocjeni trenuci sa našim najmlađima, a kada tek postanete mama, obaveza i briga je toliko puno da ta prva godina s bebicom proleti puno brže nego što ste mogli zamisliti.
Zato ne zaboravite stvoriti prekrasne i kreativne uspomene na bebačko doba vašeg djeteta koje će i vama i njemu biti neprocjenjivo.

  1. Izrađujte fotografije iz mjeseca u mjesec

Zgodna ideja je da napravite mjesečno fotkanje bebe na istom mjestu, u istom okruženju i sličnom položaju da se vidi napredak i rast iz mjeseca u mjesec. Zgodan detalj je da svaki mjesec dodate balon s helijem na sliku i povećavate broj balona iz mjeseca u mjesec –od 1 do 12.

  1. Svaki mjesec bilježite bebine napretke

Napravite pano, mali dnevnik uz fotografiju ili slatke natuknice u radosnici i na njih napišite svaki mjesec što je sve vaša beba postigla, naučila i koliko je napredovala, možete uz to sačuvati i neki predmet koji je značajan za određenu prekretnicu.

  1. Pišite

Hoće li to biti dnevnik, blog, pričice, poezija, pisma upućena vašoj bebici ili rečenice na post it papirićima zalijepljene na panou... kreativno se izrazite o trenucima koje dijelite sa svojom bebom u prvoj godini.Vi najbolje znate koji vam izričaj najbolje leži.

  1. Snimajte

Bilo da se radi o slatkim video zapisima ili audio snimci prvog gugutanja, smješkanja ili čak plakanja... Te će vam scene i zvukovi ostati prekrasna uspomena kada vaše dijete naraste. Ako imate dodatnog vremena, možete to montirati u kratke filmiće ili slide show s glazbom u pozadini i dodatnim efektima.

  1. Šivanje

Ako ste malo ambiciozniji ovo je ideja za vas. Od dječje robice koju beba preraste možete napraviti i sašiti deku ili navlaku za jastuk koja će biti unikatna za vaše dijete. Ako niste vješti što se tiče šivanja a ideja vam se sviđa, možete dati krojačici da izradi ovu dekicu sjećanja za vas.

  1. Vremenska kapsula

U jednoj lijepoj ukrasnoj kutijici ili staklenki sačuvajte neke sitnice i odredite kada će ju vaše dijete u budućnosti moći otvoriti i istražiti. Unutra stavite sve ono što mislite da je po vama značajno za djetetovu prvu godinu. Npr. cipelice, slikice, vaše želje i predviđanja za budućnost, crteže koje su mu nacrtali braća i sestre...

 

Za Bipo klub časopis Mama&Beba