Kako biti kreativan i sačuvati uspomene?

3 min čitanja

Svima su dragocjeni trenuci sa našim najmlađima, a kada tek postanete mama, obaveza i briga je toliko puno da ta prva godina s bebicom proleti puno brže nego što ste mogli zamisliti.
Zato ne zaboravite stvoriti prekrasne i kreativne uspomene na bebačko doba vašeg djeteta koje će i vama i njemu biti neprocjenjivo.

Izrađujte fotografije iz mjeseca u mjesec

Zgodna ideja je da napravite mjesečno fotkanje bebe na istom mjestu, u istom okruženju i sličnom položaju da se vidi napredak i rast iz mjeseca u mjesec. Zgodan detalj je da svaki mjesec dodate balon s helijem na sliku i povećavate broj balona iz mjeseca u mjesec –od 1 do 12.

  • Svaki mjesec bilježite bebine napretke

Napravite pano, mali dnevnik uz fotografiju ili slatke natuknice u radosnici i na njih napišite svaki mjesec što je sve vaša beba postigla, naučila i koliko je napredovala, možete uz to sačuvati i neki predmet koji je značajan za određenu prekretnicu.

  • Pišite

Hoće li to biti dnevnik, blog, pričice, poezija, pisma upućena vašoj bebici ili rečenice na post it papirićima zalijepljene na panou… kreativno se izrazite o trenucima koje dijelite sa svojom bebom u prvoj godini.Vi najbolje znate koji vam izričaj najbolje leži.

  • Snimajte

Bilo da se radi o slatkim video zapisima ili audio snimci prvog gugutanja, smješkanja ili čak plakanja… Te će vam scene i zvukovi ostati prekrasna uspomena kada vaše dijete naraste. Ako imate dodatnog vremena, možete to montirati u kratke filmiće ili slide show s glazbom u pozadini i dodatnim efektima.

  • Šivanje

Ako ste malo ambiciozniji ovo je ideja za vas. Od dječje robice koju beba preraste možete napraviti i sašiti deku ili navlaku za jastuk koja će biti unikatna za vaše dijete. Ako niste vješti što se tiče šivanja a ideja vam se sviđa, možete dati krojačici da izradi ovu dekicu sjećanja za vas.

  • Vremenska kapsula

U jednoj lijepoj ukrasnoj kutijici ili staklenki sačuvajte neke sitnice i odredite kada će ju vaše dijete u budućnosti moći otvoriti i istražiti. Unutra stavite sve ono što mislite da je po vama značajno za djetetovu prvu godinu. Npr. cipelice, slikice, vaše želje i predviđanja za budućnost, crteže koje su mu nacrtali braća i sestre…

Za Bipo klub časopis Mama&Beba