Nova generacija hrane za dojenčad

3 min čitanja

Sve što unosimo putem hrane i pića u organizam tijekom najranijeg perioda života utječe na naše cjeloživotno zdravlje. Majčino mlijeko je najzdravija prehrana za Vašu bebu i pruža Vašem djetetu ono što mu je najpotrebnije: hranu i ljubav.

Majčino mlijeko – najbolja hrana za Vašu bebu

Isključivo dojenje tijekom prvih 6 mjeseci jamči da će Vaše dijete dobiti sve hranjive tvari koje su mu potrebne. Dojenje također pruža vašem djetetu osjećaj sigurnosti i zaštite te jača njegov imunitet. Ako dojite ne brinite i što dulje dojite Vaše dijete. 

Što ako dojenje nije moguće?

Međutim, neke žene ne mogu dojiti ili trebaju nadohranu za svoju bebu. Zato trebaju sigurne, zdrave i provjerene mogućnosti za svoju djecu. U tim, često stresnim situacijama važno je izabrati mliječni pripravak koji će na najkvalitetniji način zadovoljiti prehrambene potrebe Vašeg djeteta, no odluka o uvođenju dodatne prehrane treba se prihvatiti samo prema savjetu medicinskih stručnjaka.

Upoznajte Aptamil – novu generaciju dojenačkih mliječnih pripravaka

Aptamil prijelazna hrana za dojenčad temelji se na dugogodišnjim znanstvenim istraživanjima i inovacijama i pažljivo je osmišljena da zadovolji prehrambene potrebe beba u različitim fazama rasta i razvoja onda kada dojenje nije moguće ili Vaše dijete treba nadohranu, a po preporuci medicinskih stručnjaka.

Znate li da je Aptamil prijelazna hrana za dojenčad nadahnuta s više od 40 godina istraživanja majčinog mlijeka?

Inspirirani majčinim mlijekom, Aptamil stručni tim kompanije NUTRICIA, s više od 500 znanstvenika, temelji svoje inovacije na više od 40 godina istraživanja majčinog mlijeka kao i na više od 120 godina iskustva u istraživanju prehrane od ranog početka života. 

Aptamil® Pronutra 2 prijelazna hrana za dojenčad prikladna je za dojenčad nakon navršenih 6 mjeseci kao nadopuna dojenju ili kao nastavak nakon početne hrane za dojenčad.

Aptamil® Pronutra 3 prijelazna hrana za dojenčad je namijenjena prehrambenim potrebama dojenčadi starije od 10 mjeseci i ne može se davati novorođenčadi.Koristi se kao tekući dio raznolike prehrane. 

Aptamil prijelazna hrana za dojenčad sadrži hranjive tvari* poput onih koji se mogu pronaći u majčinom mlijeku (*omega 3 i 6 masne kiseline). Sadrži i HMO – oligosaharid humanog mlijeka, HMO 3′-GL dolazi iz jedinstvenog (Lactofidus®) procesa proizvodnje. A dodatak vitamina C i D doprinosi normalnom funkcioniranju imunosnog sustava.

Aptamil® Pronutra KINDERMILCH prilagođeno je maloj djeci od navršene godine dana jer podržava prehrambene potrebe za njihov intenzivni rast i razvoj.

Jedinstveni sastav:

  • Aptamil nutri vlakna (HMO & GOS/FOS) 
  • Kalcij doprinosi normalnom razvoju kostiju 
  • Više od 20 vitamina i minerala, uključujući vitamine C&D koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Uvođenje djelomičnog hranjenja mlijekom za dojenčad može imati negativan učinak na dojenje i zato je važno što dulje dojiti vaše dijete.

Važna napomena: Važno je držati se uravnotežene prehrane tijekom trudnoće i nakon poroda. WHO (Svjetska zdravstvena organizacija) preporučuje isključivo dojenje tijekom prvih 6 mjeseci života i nastavite dojiti što duže. Odluka o uvođenju dodatne prehrane prihvaća se samo prema savjetu medicinskih stručnjaka, na temelju pojedinačnih  potreba za rast i razvoj dojenčeta.

Želite znati više? https://pharmacia-laboratorij.hr/proizvod/aptamil-pronutra-2/