Blagdani u krugu obitelji

2 min čitanja

Najbolji je mjesec u godini! Donosimo vam pet ideja koje možete ostvariti kod kuće i naučiti djecu istinske vrijednosti Božića:

  • Čarolija se događa kada smo zajedno:

Prekrasno je dijeliti iskustva sa svojom obitelji. Iskoristite blagdane kao bi proveli vrijeme zajedno. Igre koje uključuju cijelu obitelj pomažu potaknuti razgovor i dopuštaju članovima obitelji da se bolje upoznaju.

  • Napravite staklenku s porukama:

Pripremite se za Božić s jednim posebnim darom. Predložite da cijela obitelj napiše personalizirane poruke od srca jedni drugima, i da ih ubace u staklenku. Na Badnjak, nakon večere i prije otvaranja darova, okupite se u boravku i pročitajte što je svaka osoba napisala za obitelj.

  • Ručno izrađeni darovi:

Nema boljih darova od onih koje napravimo sami. Provedite vrijeme s obitelji tako da stvarate prekrasna umjetnička djela koja ćete kasnije pokloniti. Možete izraditi dekorativne portrete,  kartonske ključeve ili bookmarkere. Sve što vam treba su materijali i kreativnost.

  • Ako vjeruješ, možeš:

Ovo je prekrasna poruka koju možete naučiti malene kroz ovaj mjesec. Recite im da kada nešto žele svim srcem i ulože u to puno truda, njihova želja će se ostvariti. Ispričajte im priču o Božiću  i neka osjete čaroliju.

  • Volite ono što jeste:

Prenesite svoje tradicije na djecu i naučite ih o njima. Od hrane, običaja i vjerovanja, sve to odredit će način na koji zajedno slavite Božić.

Za Bipo klub časopis Mama&Beba