Jesenske aktivnosti s djecom

2 min čitanja

Hladnije, ali još uvijek ugodno, jesensko vrijeme poziva vašu obitelj da bude aktivna izvan kuće i uživa u svemu što ovo godišnje doba ima za ponuditi. Načini za igru, zabavu i obiteljske avanture su mnogi, a mi vam donosimo nekoliko savjeta kako se dobro provesti s mališanima na svježem jesenskom zraku.
Ne zaboravite na slojevitu odjeću i kapicu!

IZLET NA SELO

Ako imate obitelj, rodbinu ili prijatelje na selu ne treba vam posebna priprema. Ako pak nemate, dogovorite posjet nekom seoskom gospodarstvu kako bi djetetu približili čaroliju seoskog života u jesen.  Ako je organizirana berba jabuka, krušaka ili dunja još bolje, tada će doživljaj biti potpun. A malo što se može usporediti s mirisom i okusom svježe ubranog voća.  Pođite s djetetom razgledati cijelo imanje i upoznajte ga s jesenskim plodovima. Posjednite mališana na traktor ili ponija (ako ga ima na imanju), pokažite mu kako koke čuvaju i nose jaja te gdje se skladište sijeno i kukuruz.

ČAROLIJA LIŠĆA

Okupite cijelu obitelj kako bi napravili nešto korisno i nešto zabavno. Pograbljajte lišće iz dvorišta ili oko kuće na hrpu, a nakon toga pustite mašti na volju, možete skakati na mekanu hrpu lišća, bacati lišće u zrak ili ako ste raspoloženi napraviti labirint od lišća. Nešto lišća ponesite u kuću da se zabava nastavi. Možete ih nizati na konac kako biste dobili jesenske vjenčiće ili ih precrtavati po papiru.

POGLEDAJTE PREMA NEBU

Za ovu aktivnost ne treba vam ništa osim da izađete iz kuće ili stana. Sjednite na klupicu i promatrajte oblake kojih je s jesenskim danima sve više pa se njihovi oblici zanimljiviji i neobičniji. Mališani će uživati u ovoj jednostavnoj aktivnosti.

VESELE BUNDEVE

Simbol jeseni su i bundeve, različitih boja, veličina i oblika. Otiđite na tržnicu u nabavku bundeve koju ćete kasnije zajedno izrezbariti pa napraviti fini kolač, juhu ili prilog za ručak. Osim toga, možete potaknuti mališane da bundeve ukrase i oboje temperama (dok su još čitave). Za vanjsku aktivnost kupite nekoliko bundeva i napravite natjecanje u kotrljanju bundeva. Onaj tko prije dokotrlja svoju bundevu do cilja je pobjednik!

Za Bipo klub časopis Mama&Beba