Kako odabrati najbolju bočicu za bebu

3 min čitanja

Svi roditelji koji uđu u bespuće dječjih dodataka hranilica, hodalica i druge opreme, vrlo dobro znaju da je među svim proizvodima zaista teško odabrati što djetetu treba, a što ne. Bočica sigurno treba, a od svih koje se nude na tržištu, uz ove savjete izaberi baš najbolju.

Prvo odaberi pravu veličinu

Od kojeg je materijala, koji je ergonomski oblik, jesu li sisači silikonski ili ne… Pitanja o jednom “običnom” predmetu je bezbroj, a mnoge su majke zbunjene oko toga koju bočicu odabrati za svoju bebu. No, najprije valja reći kako bočica i nije toliko običan predmet. Ona treba oponašati majčine dojke i kao takva bebi mora biti baš savršena. Jednostavno, mora joj davati osjećaj sigurnosti.

Nije nužno da prva bočica bude veća od 250 ml. Biraj bočice prema apetitu svoje bebe.

Kada biraš bočicu, biraj je prema starosti svoje bebe. Naime, novorođenčad po obroku popije, u najgladnijem slučaju, do 60 mililitara mlijeka, dok će bebe od otprilike 2 mjeseca za jedan obrok smazati 120 ml mlijeka. Zato je za najmanje bebe dobro uzeti i najmanje bočice, one od 60 mililitara.

Mimijumi kao najprirodnije bočice

Iduća prepreka pred kojom ćeš se naći kod izbora bočice jest materijal od kojeg je napravljena. Hoćeš li odabrati staklenu ili plastičnu? I jedne i druge, naravno, imaju i svojih prednosti i nedostataka. Kao najveća prednost staklenih ističe se lako pranje i održavanje, odnosno steriliziranje. S druge pak strane, plastične bočice (a važno je napomenuti da su danas sve plastične bočice BPA FREE!) su lakše i nisu lomljive.

Svakako isprobaj Mimijumi bočice koje slove kao najprirodnije bočice na tržištu. Oblikovane su tako da bebi pod određenim kutom olakšavaju sisanje, a i boje njezinog gornjeg dijela su prirodne nijanse koje imitiraju izgled majčinih prsa.

Beba će sama pokazati koji joj sisač odgovara

Kada je pak riječ o sisačima na bočicama, oni silikonski se preporučuju za bebe do 6 mjeseci. Naime, nakon što im krenu nicati zubići, vrlo lako mogu progrickati taj silikon i progutati ga. Tada se preporučuje zamjena silikonskih sisača onima od kaučuka koji je elastičniji i beba će ga teže progristi.

Pokušaj svojoj bebi dati bočice s različitim sisačima. Oni su tu u ulozi bradavice i beba treba sama pokazati koji joj oblik sisača najviše odgovara.

Materijal bočice te njezina veličina više su stvari koje se tiču mame, odnosno roditelja. Međutim, kada je riječ o sisačima, tu beba treba imati glavnu riječ. Također, danas postoje i bočice s tzv. “anti-kolik” sustavom. One su dizajnirane tako da beba kada pije iz njih, ne guta previše zraka.

Jednostavno, kao i u svemu drugome u roditeljstvu (a posebice u prvim mjesecima), i s bočicama treba polako. Ne odgovara svaka bočica svakoj bebi, a uz ove savjete sigurno ćete ti i tvoja beba brzo pronaći svoj idealan match.