Moderno majčinstvo: aplikacije koje će ti olakšati trudnoću

3 min čitanja

U moru silnih aplikacija za ovo ili ono, bilo bi čudno da ne postoji i grupa aplikacija posvećenih trudnicama. Dok, naravno, ima i onih koje nisu od neke koristi, evo koje će olakšati tvojih 9 mjeseci.

Prati trudnoću na zabavan način

Danas je gotovo svima pametni telefon produžena ruka. Katkad se čak čini da se prilikom izlaska van može zaboraviti apsolutno sve, ali mobitel nikako. Zašto onda jedan tako važan uređaj ne bi bio i mjesto na kojem ćeš kroz savjete, podsjetnike, kalendare i slično s lakoćom pratiti svoju trudnoću?

Iskoristi tehnologiju na najpozitivniji mogući način, a evo koje aplikacije će ti pomoći u tome. I to besplatno.

Sprout Pregnancy daje intuitivno sučelje

Ova je aplikacija dostupna i za Android i za iOS mobilne uređaje, a ocijenjena je s čak 4,5 zvjezdice. Sprout aplikacija budućim majkama, osim lijepog i za korištenje intuitivnog sučelja, svaki tjedan pokazuje kako raste beba. Uz simboličan prikaz bebe, svaki tjedan će se updateati informacije o razvoju po tjednima.

Sjajna stvar kod Sprout aplikacije je i ta što u njoj možeš napraviti popis stvari koje trebaš kupiti za bebu ili pak stvari koje trebaš nositi u rodilište. Sve majke znaju kako je u tom slatkom iščekivanju lako zaboraviti neke stvari…

Osim toga, aplikacija ti nudi opciju da unosiš promjene koje primjećuješ, simptome i sve drugo što će pomoći da tvoj trudnički dnevnik bude što detaljniji. Možeš čak zabilježiti i udarce bebe, trudove i sigurno će ti jednog dana biti lijep podsjetnik kada budeš listala i prisjećala se kako ti je bilo u trudnoći.

Pregnancy+ nudi pregršt korisnih blogova

Baš kao i Sprout, i Pregnancy+ aplikacija je dostupna za oba operativna sustava, a ima i jednako visoku ocjenu. Aplikacija je podijeljena u 5 kategorija: Video, Beba, Danas, Ja i Više. U kategoriji Danas možeš voditi vlastiti blog kroz koji ćeš pratiti razvoj svoje bebe. Tu su, naravno, i podaci poput veličine bebe, podsjetnici na preglede i slično.

Aplikacija Pregnancy+ ima i svojevrsni nastavak – Baby+. Zahvaljujući njoj, majka može na jednostavan način nastaviti pratiti razvoj djeteta.

Ova aplikacija omiljena je mnogim trudnicama baš zbog kategorije Video. Kroz video format zasigurno je zabavno pratiti razvoj djeteta. Ova aplikacija ima i tzv. brojač udaraca, ali i pregršt korisnih blogova i tema koja daju uvid u gotovo sve nedoumice koje prosječna trudnica može imati.

Ovia oduševljava svojim prekrasnim dizajnom

Još jedna aplikacija koju naprosto obožavaju mame diljem svijeta je Ovia. U ovu aplikaciju možeš unositi ciljeve koje imaš u trudnoći, kao i podatke o zdravlju, rezultate pretraga i savjetovanja s ginekologom i slično. Na Oviji je vrlo jednostavno pratiti razvoj bebe, ali i sam tijek trudnoće sa svim promjenama koje ona donosi.

Jedan od razloga zašto je buduće mame vole je njezin prekrasan dizajn i naprosto raznježujuće usporedbe veličine bebe sa stvarima i namirnicama iz svakodnevne upotrebe. Beba veličine grožđice, borovnice, patlidžana pa čak i omiljenih peciva iz pekare nešto je na što je teško ostati imun.