Ove godine imajte najzabavnije ‘kids-friendly’ blagdane

4 min čitanja

Božić je obiteljski blagdan. Međutim, kada velika većina posla padne na leđa majke onda ne samo da se sve svede na posao oko kuhanja i spremanja, nego se djeca u cijelom tom kaosu potpuno izostave. Ove ih pak godine aktivno uključite i zbilja svi uživajte.

Malo drugačiji adventski kalendar

Blagdani se u većini domaćinstava svode na bogatu trpezu i druženje uz nju. I to je zaista lijepo. Za odrasle. Naravno, i klinci se sami zabave, ali često su to dvije odvojene zabave. Baš zato uključi ove godine sve članove obitelji u cijeli proces pripreme za blagdane.

Jedna od najjednostavnijih, ali i najzabavnijih aktivnosti za cijelu obitelj svakako je adventski kalendar. Iako je toliko njih danas dostupno na tržištu, uvijek je najbolja opcija da ga sama napraviš. Kod homemade adventskih kalendara je sjajno to što u kućice možeš stavljati što god poželiš, a ne samo slatkiše.

Neka se jedan dan u adventskom kalendaru sakrije kampiranje u domu. Ili spavanje ispod božićnog drvca. Pusti mašti na volju…

Osim toga, u jednoj od kućica može se skrivati i neka aktivnost koju tvoji klinci obožavaju, a koju ćete po otvaranju zajedno napraviti. Recimo, možeš napraviti popis obiteljskih božićnih filmova koje će gledati. Naravno, uz kokice.

Ukrašavanje i pečenje kolača neka počne sada

Mogu li blagdani proći bez šljokica, zvjezdica, lampica i svih drugih ukrasa? Teško… Istina je da svaka žena zna kako najbolje ukrasiti svoj dom, ali pusti klincima da i oni daju sebe u božićni dekor. Neka sami biraju ukrase, neka svatko ima svoju kuglu na boru i sl. Na kraju krajeva, ne mora baš svaka kugla na boru biti baš na svome mjestu. Kada vidiš sreću na dječjim licima zbog toga što su baš oni sami ukrasili bor, zaboravit ćeš na pravila ukrašavanja koja sigurno imaš zacrtana.

Ova godina je svima bila izazovna pa sada više ne vrijedi da je prerano za kićenje doma. Već danas izvadi sve ukrase, stavi božićnu playlistu i zabavi se sa svojom djecom.

Osim kićenja bora, djecu uključi u pečenje kolača. Brojne kekse, medenjake i slične suhe poslastice možeš spremiti i nekoliko tjedana prije Božića (taman da omekšaju za blagdane). Dopusti i klincima da se igraju s oblicima keksića. Možda neće biti najpravilniji, ali sigurno će biti najslađi. Osim što je pečenje kolača zabavna aktivnost, dobro će doći i klincima da se od malih nogu susretnu s poslovima u kuhinji.

Dok se veći slade kolačićima, bebama daj kašice

Sve spomenute aktivnosti možeš raditi s nešto starijim klincima, ali ako u obitelji imaš, recimo, jednogodišnjake ili dvogodišnjake, i njih možeš uključiti. Jednostavno im posveti još više vremena nego inače. Sve što možete raditi zajedno, radite. Tako, recimo, dok stariji klinci budu uživali u jedenju slasnih kolačića koje su pripremili, mlađima umjesto kolačića daj još slasnije kašice.

Ako ti je pak organizacija oko božićnih i novogodišnjih blagdana već previše sama po sebi, znaj da postoje proizvodi koji ti mogu pomoći i olakšati. Jedan od takvih su i integralne Hipp kašice. Od tolikog izbora okusa, sigurno ćeš pronaći onu koja najviše odgovara tvojoj bebi. I ne brini, kašice su bez dodanog šećera tako da ne trebaš brinuti o tome daješ li im kvalitetan proizvod.

Naravno, slasni obrok ne zaboravi obogatiti božićnim pjesmama, upaljenim lampicama i velikim osmijehom.