Kako se pripremiti za dolazak bebe

3 min čitanja

Možda će ti se činiti da trudnoća traje zauvijek, ali ćeš svoju bebu upoznati i prije nego što to shvatiš.

U međuvremenu iskoristi dugo čekanje kako bi se što bolje pripremila za promjene koje slijede. Malo planiranja unaprijed omogućit će ti opuštanje i uživanje u trudnoći kako će se termin bližiti. Evo nekoliko korisnih načina za pripremu dolaska tvoje bebice!

Spakiraj torbu

Posljednje o čemu ćeš moći brinuti kad trudovi počnu jest imaš li spakiranu četkicu za zube. Najbolje je da pripremiš sve nužne stvari nekoliko tjedana unaprijed.

“Prije svega složi opširan popis potrepština za bolnicu i rodilište.”

Osim osnovnih stvari, razmisli o osobnim predmetima koji će tvoj boravak u bolnici učiniti ugodnijim, poput udobnih papuča.

Opskrbi se osnovnim stvarima (ali bez pretjerivanja!)

Nova beba zahtijeva ugrađenu autosjedalicu, pelene, maramice, nešto odjeće i sigurno mjesto za spavanje. Uz to pripremi bočice i formule, a svakako razmisli i o udobnim grudnjacima i jastučićima za dojenje ako će biti potrebno.

S druge strane, nemoj osjećati pritisak da sve što si pripremila bude odmah spremno za upotrebu. Neke stvari mogu pričekati, a prevelika zaokupljenost time može umanjiti važniju emocionalnu pripremu.

“Razgovaraj s mamama u svom okruženju o tome koje su stavke zaista smatrale korisnima, a za ostalo se ne brini.”

Za početak je već odlično ako si pripremila:

  • pribor za kupanje – kada, uložak za lakše držanje bebe, ručnik, termometar za mjerenje temperature vode, krpice za pranje, ulje za kupanje (najbolje maslinovo),
  • kremu za guzu – od prirodnih sastojaka (potrebno vam je vrlo malo kreme),
  • škarice ili grickalicu za nokte,
  • pribor za čišćenje nosa – pumpica i fiziološka otopina (šprica za fiziološku ili ampule s fiziološkom),
  • toplomjer i čepiće protiv temperature,
  • blazinice i vlažne maramice,
  • pelene.

Na policama BIPE pronađi sve što ti treba – možeš birati između raznih brendova namijenjenih potpunoj zaštititi bebice. Ističemo Melem proizvode koji objedinjuju sve potrebne baby proizvode pod nazivom Melem Baby – kremu, kupku i šampon, biorazgradive vlažne maramice i zaštitnu kremu. Preporučamo i Becutan proizvode, predivnu pomoć za njegu bebine, ali i mamine kože!

Također je dobra ideja opskrbiti se kućnim potrepštinama prije poroda kako ti ili ukućani ne biste morali u trgovinu nakon bolnice. Namirnice, smrznuta hrana, lijekovi, toaletni papir, šampon – čak i koji dodatni par donjeg rublja – često dobro dođu kad prvi put dovedete bebu kući.