Zabavne blagdanske aktivnosti za cijelu obitelj

3 min čitanja

Božićno vrijeme može biti izazovno za mnoge obitelji, posebno tijekom pandemije.

Dok se svi pripremaju za proslavu Božića i Nove godine, može se činiti frustrirajućim što je dostupno naizgled vrlo malo aktivnosti koje bi ove godine zadržale blagdanski duh. Sastavili smo popis obiteljskih aktivnosti koje možete raditi kako biste podigli raspoloženje u svom domu i naučili djecu o pravom značenju Božića.

Pojest ćemo sve – kolačiće!

Zajedničko pečenje blagdanskih kolačića i keksića klasičan su (i poprilično ukusan) način za ući u pravi blagdanski duh. Naučite djecu kako ih peći ili zajedno napravite pitu!

Pokažite svojoj djeci kako sigurno koristiti alate za pečenje i provedite kvalitetno vrijeme radeći nešto zabavno. A da zabavno bude i korisno – napravite kolačiće i za usamljene susjede ili znance. Ova jednostavna gesta djecu će naučiti što su kvalitetno vrijeme i davanje od srca.  

Izradite čarobne božićne ukrase

Izrada božićnih ukrasa jedna je od najlakših božićnih aktivnosti jer postoji mnogo opcija. Neki ukrasi su dovoljno laki za mališane i dovoljno složeni za stariju djecu. Svako dijete ih može samostalno izraditi ili čak pokloniti. Ovdje smo već sastavili popis naših omiljenih božićnih ukrasa – pogledajte ideje!

Blagdanska filmska večer

Malo je stvari koje djeca danas vole više od gledanja crtića ili filmova. Organiziranje blagdanske filmske večeri može vam dati priliku da ostavite blagdanski stres iza sebe i provedete vrijeme s djecom bez brige o kućnim poslovima ili darovima. Mnogo je božićnih filmova koje će vaša obitelj voljeti.

U BIPI možete pronaći brojne udobne setove s dekama, bilo za djecu ili odrasle – bitnu stavku svake dobre filmske večeri. Nakon toga se samo trebate svi ušuškati i uživanje u filmu može početi!

Društvene igre

Društvene igre su se uvelike promijenile od dana “Čovječe, ne ljuti se”. Danas ima mnogo zabavnih obiteljskih igara, prilagođenih raznim uzrastima, a u BIPI ćete pronaći za svakoga ponešto. Od igara uz koje se uči abeceda do sastavljanja slagalice, izbora je mnogo!

Igranje društvenih igara u krugu obitelji može biti itekako zabavno, a trenuci koje će djeca kasnije pamtiti su neprocjenjivi.

Zajedno u nekom drugom svijetu

Vrijeme blagdana može biti stresno, ali nitko ne kaže da ne možete “pobjeći” s djecom u neki drugi svijet. Čitanje povezuje cijelu obitelj, a uspomene ostaju za cijeli život. Sad je idealno vrijeme za zajedničko uživanje u čitanju i otkrivanju novih svjetova.

Ako vam nedostaje ideja što čitati sa svojim mališanom, istražite kolekciju glazbenih slikovnica u BIPI – radi se o predivnom serijalu slikovnica Školske knjige. Interaktivne priče oživjet će i nadopuniti priču glazbom i zvukovima!

Moglo bi vas još zanimati: 6 načina da dijete prevlada strah od Djeda Božićnjaka