Super zabavne uskršnje aktivnosti za djecu

3 min čitanja

Od uskršnjih rukotvorina do zabavnih igara u zatvorenom i na otvorenom, donosimo simpatične ideje za djecu i odrasle.

Uskrs je vrijeme za zabavu i igru. I dok možda misliš da dan počinje i završava epskim bojanjem uskršnjih jaja, postoji niz drugih svečanih aktivnosti koje će tebi i tvojim najdražima pomoći da održite duh zabave. Evo nekoliko šarenih ideja!

Vesele cica mace

Mnogi imaju cica mace u svojim dvorištima, a jedni su nam od dražih vjesnika proljeća. Možete ih staviti u vodu, ali i ne morate – u vodi će dulje izdržati.

S djecom odaberite prozirnu vazu kako ne bi odvraćala pozornost od vašeg remek-djela i lijepo ih rasporedite. A zatim je vrijeme za kreativnost! Od kolaž papira izradite razno razne ukrase s uskršnjim motivima, a uz pomoć lijepila stvorite simpatične likove, poput malih pilića ili živopisnih jaja.

U šarenom zečjem društvu

Od šarenog papira, idealno pastelnih boja, izradite slatke zečiće. Na papiru iscrtajte oblik za uši, a potom pravokutaste oblike za tijelo. Izrežite ih. Na pravokutnim oblicima nacrtajte oči, nosić i brkove, a potom ih zarolajte u rolu. Zatim nalijepite uši i eto ga, pravi zeko! Kasnije ih slobodno postavite u košaricu s jestivom travom i ostalim ukrasima.

Lov na uskršnje blago

Iako kod nas nije toliko popularan “lov na jaja” (eng. Easter Egg Scavanger Hunt), ipak rado uživamo u našoj verziji “lova”. Isplanirajte dan i vrijeme kada ćete loviti jaja. No prije toga sakrijte čokoladna (ili plastična) uskršnja jaja puna poslastica. Djeca će uživati punim plućima tijekom potrage za slasnim nagradama, a i dobro će se izmoriti. To može biti u zatvorenom prostoru, ali ako je vani sunčano, svakako potičemo da iskoristite proljetne blagodati i održite lov u obližnjem parku ili igralištu.

Najslađi zalogajčići

Izradite samostalno par jednostavnih kalupa za tijesto u obliku zečića, pilića, mrkve, jaja ili kupite u trgovini s ukrasima. Uživajte s djecom u smišljanju simpatičnih oblika, a kasnije u prefinim keksićima!

Utrka s jajima 

Dok se utrkujete, pokušajte da vam tvrdo kuhana (ili plastična) jaja ne ispadnu sa žlice. Ovu urnebesnu uskrsnu igru igrajte u stilu štafete za još više zabave!

Moglo bi te još zanimati: Najbolji crtani filmovi za sretnije odrastanje