Korisne i zabavne ideje za bebin prvi Božić

3 min čitanja

Ako se pitaš kako obilježiti čarobnu prigodu, prvi Božić svoje male, ali prave kuglice, evo nekoliko ideja kako ga učiniti još svečanijim i posebnijim!

Prvi bebin Božić važna je prekretnica – u njenom, ali i tvom životu. Uostalom, sad je vrijeme prepuno radosti i uzbuđenja. No od proslava do snimanja fotografija, čini se kao da imaš samo “jedan” pokušaj i to mnoge roditelje može ostaviti pod stresom jer osjećaju pritisak savršenstva.  

Srećom, tu smo da ti kažemo da tvoju bebicu baš briga i da ne mora sve biti “baš kako treba” da bi prvi Božić bio sjajan! Evo nekoliko simpatičnih i korisnih ideja.

Pokušajte se držati rutine

Bebin prvi Božić je uzbudljivo vrijeme, ali trebali biste se pokušati držati rutine za jelo, spavanje i igru. Podsjeti rodbinu i prijatelje da vam je potreban odmor kako biste oboje bili u najboljoj psihičkoj formi tijekom blagdana. Blagdani mogu biti stresni, no srećom, ovdje ti vodiš glavnu riječ. 

Započni novu tradiciju 

Ne moraš ništa komplicirati. Male, jednostavne geste mogu biti itekako značajne. Primjerice, nosite identične pidžame ili pidžame iste tematike na Badnjak. Jedite slastice dok otvarate darove. Doniraj neiskorištene stvari. Kad dijete poraste neka se priključi doniranjem zapostavljenih i nekorištenih igračaka. Postavit ćeš dobar primjer, ali i uspostaviti simpatičnu tradiciju. 

Bebina lista želja

Točnije, tvoja lista želja stvari koje znaš da su bebi potrebne. Tijekom blagdana se često zanesemo gomilom nepotrebnih poklona s kojima beba ionako još ne može baratati, a posebice se zanese obitelj koja prvi put daruje novog člana u obitelji. Olakšaj sebi i bližnjima i napravi malu listu stvarčica koje će dobro poslužiti bebici.  

Uredi bebinu sobu

Ne moraš postaviti drvce u sobu, ali nježne lampice ili slatki ukras božićnog soba na prozoru moglo bi donijeti malo radosti čak i tijekom noćnog hranjenja u 2 ujutro. Samo pripazi da su ukrasi izvan bebina dohvata!

Fotografiraj trenutke koliko možeš

Nemoj zaboraviti fotografirati ili snimiti obitelj dok je žamor i veselje – zauvijek ćete čuvati slike prvog bebina Božića. Uživaj u svakom trenutku i ovjekovječi ih u obliku fotografije. Možda će jednog dana biti savršen božićni poklon za tvoje dijete kad odraste! A najbolji poklon za bebicu, od ovog pa sve iduće Božiće? Tvoje vrijeme. Pročitaj više na tu temu!